TOP

Filmskolen får “regning” på knap to millioner kroner i kølvandet på konflikt

Konflikten på Den Danske Filmskole i slutningen af 2019 kommer til at koste skolen små to millioner kroner. Det skriver filmmagasinet Ekko

Konflikten mellem ledelse og elever endte med, at skolens daværende rektor Vinca Wiedemann forlod sin stilling, og efterfølgende fulgte filmskolens studiechef, Søren Friis Møller, trop.  

Vinca Wiedemann fik i forbindelse med sin afgang et gyldent håndtryk på 1,3 millioner kroner, mens Søren Friis Møller også forlod skolen med en pose penge. 

”Aftalen med Søren Friis Møller betyder en udgift for Filmskolen på 617.874,48 kroner svarende til tolv måneders løn samt afregning af ferie med videre,” skriver Filmskolens midlertige rektor Bo Damgaard i en e-mail til Ekko, hvor han også fortæller, at der ikke har været andre udgifter i forbindelse med blokaden og konflikten.

Pengene til fratrædelsesaftalerne skal findes på Filmskolens budget, der i 2019 var på 44,7 millioner kroner. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.