TOP

Filmskolen blokeres af elever – kræver rektor Winca Wiedemann afsat

Der opstod regulært kaos på den Danske Filmskole, efter at Arne Bro, leder af dokumentarinstruktøruddannelsen, i går blev hjemsendt af skolens rektor Vinca Wiedemann. Ifølge filmmagasinet Ekko blev Arne Bro frataget nøgler og mobiltelefon, før han blev vist ud fra skolen.

Hjemsendelsen afstedkom et internt møde blandt skolens elever, der nu har udsendt en pressemeddelelse om sagen, som lyder:

“Vi anerkender, at bortvisningen af Arne Bro er en personalesag, og at proceduren omkring det bør respekteres. Bortvisningen har imidlertid ført til endnu en debat om rektor Vinca Wiedemanns ledelsestil, og dén udvikling skolen er på vej imod, idét Arne Bro i særdeleshed repræsenterer den kunstneriske integritet, som vi mener er helt essentiel for Filmskolen.

Os der er startet på den nye studieordning kan bekræfte, at den frygt der har været for, at Vincas planer for skolen fører til mere akademisering, mere fællesundervisning og mindre fagspecifik undervisning er en realitet. Det ødelægger filmskolen, som vi kender den. Set i lyset af at vores mistillidserklæring i januar 2019 og den nuværende situation føler vi os derfor nødsaget til at tage drastiske midler i brug, for at redde den skole vi elsker. Vi er ikke imod at forny Filmskolen, men vi vil ikke være med til at afvikle den. Derfor er 84,44 procent af eleverne på skolen blevet enige om at kræve rektor Vinca Wiedemanns afgang.”

I går udtalte Vinca Wiedemann blandt andet til Kulturmonitor, at “det er en meget alvorlig situation, og at vi er meget berørte.”

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk