TOP

Filminstituttet: Optælling af filmarbejderes etnicitet bliver et krav for at få støtte

Det Danske Filminstitut (DFI) vil i fremtiden kræve, at film- og tv-produktioner, der søger støtte, optæller og registrerer, hvor mange medarbejdere af anden etnisk baggrund de planlægger at ansætte. Det skriver Politiken.

Udmeldingen om det nye krav kommer fra DFI’s direktør, Claus Ladegaard, efter at rapporten ‘‘Grænseoverskridende Adfærd’ har påvist, at etniske minoriteter er overrepræsenterede blandt kulturarbejdere, der oplever diskrimination, uønsket seksuel opmærksomhed, vold og andre former for krænkelser. 

“Men jeg tør ikke på stående fod sige, hvornår det sker. Det skal vi tale med branchens organisationer om. Vi udelod det i første omgang, fordi det omkring etnicitet forholder sig sådan, at noget kan ses, og andet ikke kan,” siger Claus Ladegaard til Politiken. 

Lektor Camilla Møhring Reestorff fra Aarhus Universitet, som har udarbejdet den nye rapport, har tidligere i Politiken givet udtryk for, at der skal være mere diversitet blandt filmarbejdere, hvis etniske minoriteter ikke skal betragtes som noget eksotisk i den danske filmbranche.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.