TOP

Filminstituttet ansætter ny konsulent med særligt fokus på børn og unge

Dansk film har stolte traditioner inden for kort- og dokumentarfilm målrettet børn og unge, og nu har bestyrelsen for Det Danske Filminstitut (DFI) ansat en ny konsulent for området med særligt fokus på børn og unge. Det oplyser DFI i en pressemeddelelse. 

Valget er faldet på Tone Mygind Rostbøll, der er uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole og har arbejdet med fiktion og dokumentar til børn og unge i mange forskellige funktioner – som forfatter, instruktør, underviser og konsulent. Tone Mygind Rostbøll er desuden uddannet journalist fra RUC.

“Tone Mygind Rostbøll har et stort engagement i og blik for målgruppen. Det er en vigtig opgave at skabe gode rammer for nytænkning af vores filmfortællinger til børn og unge i et ændret medielandskab. Og jeg tror, at Tone Mygind Rostbøll er den helt rette til opgaven. Hun er skarp på udvikling og projektledelse og har som forfatter været involveret i mange forskelligartede filmprojekter af høj kvalitet,” siger direktør for Filminstituttet, Claus Ladegaard.

Digitalt udbud en drivkraft

Tone Mygind Rostbøll har skrevet flere film og tv-serier – blandt andet ungdoms-serien ‘Limbo’ fra 2014 og den Robert-vindende film ‘Lulu’ fra samme år. Hun har desuden lavet tv-serien ‘Min Oldefars Historier’, der også er kommet som bog samt serie-opfølgeren ‘Min Mosters Historier’. Nu bliver hendes rolle så at hjælpe andre med at skabe danske kort- og dokumentarfilm til en ung målgruppe, der hver eneste dag bliver bombarderet med underholdningstilbud fra alle sider.   

“Jeg synes, vi skal se det voksende digitale udbud som en drivkraft til at skabe endnu bedre historier, der kan skære igennem larmen og nå ind til børn og unges hjerter. Historier med stærke rollemodeller, som er i øjenhøjde med målgruppen og deres komplekse livsverden. Det er en gave for mig som konsulent at kunne bidrage til den udvikling og til skabelsen af gode film og tv-serier, der samler, udfordrer og glæder børn og unge – verdens vigtigste målgruppe!,” siger den nye konsulent som sin nye rolle. 

Tone Mygind Rostbøll afløser Ulla Hæstrup og tiltræder 1. marts 2020

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk