TOP

FilmFyn forsøger sig med nyt tiltag for at synliggøre fynske filmarbejdere

FilmFyn vil aktivere de fynske filmarbejdere og synliggøre de filmressourcer, der eksisterer på øen. Derfor har de oprettet en såkaldt database ved navn ‘FilmFyn Databasen’, hvor freelance filmarbejdere, skuespillere og filmspecifikke virksomheder kan oprette sig og dermed blive synliggjort for film- og tv-producenter. 

Da Klaus Hansen blev ansat som ny direktør for FilmFyn i foråret, forklarede han, at han godt kunne tænke sig, at de københavnske filmproduktioner, der filmer på Fyn, i større udstrækning bruger fynske filmarbejdere og trainees.

Derfor løftede han sløret for tre konkrete tiltag, som han ville implementere. Ingen af dem involverede en egentlig database, men allerede dengang sagde han, at det kunne godt være, at overskrifterne på de tre tiltag ville blive justeret hen ad vejen. 

Det har nu resulteret i en database, hvor de, som bruger databasen, har mulighed for blandt andet at søge på funktion, erfaringsniveau og titler på produktioner i medlemmernes filmografi. 

Folkeregisteradresse på Fyn

FilmFyn Databasen er inspireret af DFI-bogen – en bog, som netop er for professionelle og firmaer beskæftiget i den danske filmbranche. 

For at kunne blive registreret i FilmFyns database er der en forventning om, at man som minimum har erfaring med minimum tre professionelle film- eller tv-produktioner. Hvis ikke dette er tilfældet, kan man registrere sig som potentiel trainee eller praktikant. 

Både enkeltpersoner i form af blandt andet instruktører og klippere samt freelance filmarbejdere kan registrere sig i databasen. Det eneste krav er, at du skal have en folkeregisteradresse i FilmFyns område, som tæller ni kommuner, hvilket er alle fynske kommuner på nær Middelfart Kommune. 

Samtidig kan firmaer og virksomheder ligeledes registrere sig, hvis de er registreret i FilmFyns område og har en indehaver eller mindst en ansat med folkeregisteradresse i området, som bemander virksomheden i FilmFyns område. 

Tidligere opererede FilmFyn med filmcommissionfyn.com som database, men den bliver nu afløst af den nye database. De første har allerede registreret sig, og FilmFyn forventer, at de vil få et overblik over de fynske filmressourcer i løbet af de kommende måneder. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk