TOP

FilmFyn føjer nyt ben til sin støttepolitik

FilmFyn er klar med sin støttepolitik på området for dokumentarfilm. Den regionale filmfond sigter efter at støtte dokumentarfilm med 4,7 millioner kroner om året. Midlerne skal dels anvendes til udviklingsstøtte (1,6 millioner kroner), dels til produktionsstøtte (3,1 millioner kroner).  

FilmFyn forventer at kunne give støtte til 6-10 udviklingsprojekter om året  og produktionsstøtte til 6-8 dokumentarfilm. 25 procent af midlerne skal gå til projekter, der er målrettet børn og unge.

Herudover er det på dokumentarfilmsområdet FilmFyns målsætning, at filmfonden årligt kommer til støtte 1-2 internationalt orienterede film, 2-3 danske dokumentarer, der sætter dagsorden nationalt, og 1-2 fynsk forankrede fortællinger.

Som det også er tilfældet på FilmFyns øvrige støtteområder, skal de projekter, som filmfonden støtter have en fynsk dimension.

“Udover at kravet om fynsk dimension kan imødekommes på fynsk forankrede fortællinger, så kan den også opfyldes produktionelt. Der er et spirende dokumentarmiljø på Fyn, både blandt etablerede selskaber, der primært arbejder med tv-dokumentar, men også blandt yngre dokumentarister, som vil kunne indgå på forskellige niveauer i den type produktioner som FilmFyn støtter,” skriver FilmFyn, hvis direktør Klaus Hansen i et interview med Kulturmonitor blandt andet har forklaret:

“Den første del af vores formål er at støtte film, der lever op til Filmaftalens målsætninger. Den anden del af vores formål er at skabe vækst, arbejdspladser og få synliggjort Fyn. Man har siden 2003, da FilmFyn blev oprettet, troet på, at filmproduktion kunne gøre en forskel i den forbindelse, og det er også tilfældet. Der begynder at komme nogle gode resultater, og jeg vil gerne stå på mål for, at vi vil få nogle endnu bedre resultater.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.