TOP

Film om svensk sommer vinder hovedpris ved CPH:DOX

Kunsthal Charlottenborg dannede fredag rammen om årets prisuddeling ved den internationale dokumentarfilmfestival i København, CPH:DOX. En række internationale konkurrencer skulle her finde en vinder og ikke overraskende koncentrerede interessen sig om, hvem der ville løbe med årets hovedpris DOX:AWARD.

Og selvom festivalen i år har skærpet kampen for ligestilling og i år kunne præsentere et historisk højt antal kvindelige instruktører i konkurrenceprogrammet, så blev det en mandlig instruktør, der i sidste ende vandt, da svenske John Skoog, fik hovedprisen med filmen ‘Ridge’.

‘Ridge’ er en hybridfilm med den svenske sommer som hovedperson. Filmen er optaget i Skåne, hvor instruktøren selv kommer fra og har blot én skuespiller på rollelisten – de øvrige optrædende i filmen spiller sig selv. Filmen havde international premiere på CPH:DOX, og er produceret af Erik Hemmendorff for Plattform Produktion. ‘Searching Eva’ af tyske Pia Hellenthal modtog samtidig en Special Mention.

Årets prisvindere blev:

Vindere på CPH:DOX 2019

DOX:AWARD: ‘Ridge’ af John Skoog (Sverige)

NEW:VISION: ‘A Moon for My Father’ af Mania Akbari og Douglas White (Iran)

FACT:AWARD: ‘Dark Suns’ af Julien Elie (Canada)

NORDIC:DOX: ‘The Men’s Room’ af Petter Sommer & Jo Vemund Svendsen (Norge)

NEXT:WAVE: ‘Kabul, City in the Wind’ af Aboozar Amini (Afghanistan, Holland, Japan, Tyskland)

Politikens Publikumspris: ‘Push’ af Fredrik Gertten (Sverige)

Eurimages Co-Production Development Award: ‘Four Brothers’ af Peter-Jan de Pue og Vincent Metzinger (Belgien, Tyskland)

DR Talentpris: ‘Hemmeligheder mellem kærester’ af Kathrine Skibsted, Andrine Moland og Caroline Salic (Danmark)

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk