TOP

Festivaler flytter ind under samme tag: “Der er et kæmpe potentiale”

Flere musikfestivaler i Danmark samles nu under ét tag i forsøget på at udnytte hinandens kompetencer og vidensdele. Netværket giver mulighed for sparring om alt fra drift og logistik til booking af de nyeste navne i musikbranchen. 

Det drejer sig blandt andet om etablerede festivaler som Roskilde Festival, Distortion og Spot Festival, der fremover vil holde til i Lydens Hus på Gammel Kongevej i København. 

Det er medlemsorganisationen Gramex, der står bag Lydens Hus. Ideen startede i 2014, hvor de samlede iværksættere og aktører inden for dansk lyd, tech og musik. Nu udvider de altså med endnu en etage med fokus på musikfestivaler. 

“Vi vil understøtte den positive udvikling i det danske festivalmiljø ved at give folk mulighed for at drage nytte af hinandens kompetencer og samarbejde på tværs. Lydens Hus er i forvejen et sted, hvor tech-startups møder musikiværksættere, og det bliver rigtig spændende at se, hvad der kan ske, når vi udvider netværket med en helt ny etage for festivaler,” siger Linn Holm, projektleder for den nye festivaletage, til Gramex.

Dansk Live: Bliver lagt mærke til i resten af verden

Som festival har man mulighed for enten at deltage i udviklingsmiljøet via en fast plads i huset eller via abonnement på husets arrangementer og events. 

Udover musikfestivalerne vil brancheorganisationer som Dansk Live, Spil Dansk og Music Export Denmark være at finde i fællesskabet. Dansk Live håber, at det nye miljø vil forstærke Danmarks position på et område, hvor vi i forvejen er stærke. 

“Der er et kæmpe potentiale for danske festivaler til at udvikle sig sammen, og også udvide antallet af internationale besøgende. Det med festivaler og open air-koncerter er noget, vi i Danmark er rigtig gode til, og det har man lagt mærke til ude i resten af verden. Festivalområdet er i vækst og har været det i nogle år, og et udviklingsmiljø for festivaler er et superspændende initiativ, som vi glæder os til at blive en del af,” forklarer Esben Marcher, der er sekretariatschef hos Dansk Live.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk