TOP

Festival går konkurs: ”Hvis ikke vi kunne tjene penge i år, kommer vi aldrig til det”

For en måned siden løb festivalen Jam Days af stablen i Odense, og på trods af en efter sigende vellykket festival har foreningen bag Jam Days valgt at erklære festivalen konkurs, skriver Fyens.dk.  

Festivalen oplevede et underskud på 230.000 kroner i 2018, som forfulgte dem ind i festivalåret 2019.

Og til dette års festival blev det heller ikke til et overskud. I år gik festivalen ud med et underskud på 70.000 kroner, som sammen med sidste års underskud har betydet festivalens endeligt:

”Især med tanke på, at vi i år afholdte den bedste festival i Jam Days’ historie, tror vi simpelthen ikke på, at vi kan gøre det bedre. Hvis ikke vi kunne tjene penge i år, kommer vi aldrig til det,” konstaterer bestyrelsesformand for Jam Days, Peter Sejersen til Fyens.dk.

Til dette års Jam Days havde bestyrelsen bag festivalen valgt at tage en stor satsning, da de engagerede englænderen Jamie Cullum til at spille på festivalen. Men festivalen fik ikke solgt de sidste 400 billetter til koncerten med den anerkendte jazzkunster, hvilket har haft en stor betydning for festivalens underskud i 2019.

Bestyrelsesformanden Peter Sejersen mener selv, at der også er nogle andre faktorer, der har haft indflydelse på, at Jam Days 2019 ikke har været den succes, som bestyrelsen havde håbet på.

”Jam Days var placeret lige inden H.C. Festivals, hvor der er gratiskoncerter på Amfiscenen hele ugen, og mange har desværre den forventning, at koncerter er gratis,” udtaler Peter Sejersen til Fyens.dk.  

Dertil indrømmer han også, at Odense muligvis ikke har været det rigtige sted for en Jazz-, blues- og folkfestival med det ambitionsniveau, som Jam Days har lagt for dagen. I følge Peter Sejersen havde de troet, at de kunne trække flere tusinde mennesker til festivalens koncerter, men det har ikke vist sig at være muligt.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk