TOP

Festival fejrer jubilæum med at opføre en del af Berlinmuren i fire danske byer

Et stykke original Berlinmur med en vægt på 3,5 ton og en højde på 3,6 meter vil fra den 6. september til den 9. november i år blive rejst i Danmarks fire største byer. Det er den kulturhistoriske festival Golden Days, der fejrer 25 års jubilæum ved at sende Berlinmuren på turné i Danmark og i øvrigt markerer årets festivaltema, der kredser om året “1989”.

Ifølge festivaldirektør Svante Lindeburg er det højaktuelt at se tilbage på 1989 – særligt på drømmene og modet, der kendetegner det sidste år i 80’erne:
”Golden Days Festival undersøger, hvad vi kan lære af Murens fald. Denne nedrivning, der varslede åbenhed, fællesskab og forandring. I vores autobiografiske, navlebeskuende og ensomme virkelighed kan det virke som om, vi har stækket fantasiens og drømmenes vinger og mistet modet til at handle. Har vi glemt, at grænser, positioner og værdier ikke er mejslet i sten, men kan formes, ændres og udfordres? 1989 var et opråb – et opråb som Golden Days gentager nu 30 år senere, hvor hele den kulturhistoriske festival dedikeres til det historiske vendepunkt. Kan 1989 inspirere os til at genfinde troen på de store fællesskaber, på hinanden og på en verden med færre – ikke flere – mure?” lyder det fra festivaldirektøren.

Det bliver København, Odense, Aalborg og Aarhus, der får glæde af Berlinmuren. I København bliver muren sat op på Bryghuspladsen foran BLOX ved Københavns Havn den 6.-22. september. Med Danmarksturneen rækker Golden Days samtidig for første gang ud over Sjællands grænser, og den bliver til i samarbejde med Koldkrigsmuseum Langelandsfort og en række lokale aktører. 

Berlinmurens Danmarksturné indgår som en del af Golden Days’ officielle program, der dækker over 150 øvrige aktiviteter og arrangementer, som bliver offentliggjort løbende frem mod festivalstart.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk