TOP

Fængselsmuseum må dreje nøglen om

I 25 år har folk, der har været interesserede i fængselsvæsenet og hvordan det er at sidde i fængsel, lagt vejen forbi Københavns Fængslers Museum, men nu er det slut. 

Museet, der har til huse på Vestre Fængsels grund i København, må dreje nøglen om, da lokalerne skal bruges til en transportafdeling, oplyser Kriminalforsorgen til TV 2 Lorry.

“Vores primære opgave er jo at føre fængselsdrift, så derfor vil vi altid have driften i centrum. Men det er klart for os alle sammen, at det er et stykke historie, der forsvinder. Det er vi alle sammen ærgerlige over, men det kan ikke være anderledes desværre,” siger Lea Bryld, der er institutionschef for Københavns Fængsler til tv-stationen.     

Museet, der har omkring 3000 besøgende årligt består af cirka 800 historiske genstande såsom gamle såkaldte undvigelses-remedier, ulovlige genstande, ting fra krigsårene 1940-45 og eksempler fra tiden, hvor fængslet producerede legetøj. Alt sammen indsamlet af en række tidligere fængselsfunktionærer.

Fængselsmuseet gennemfører de forudbestilte rundvisninger frem til årsskiftet. Herefter vil Kriminalforsorgen forsøge at få museumsgenstandene afsat til andre museer.  

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk