TOP

Exit: Kirsten Langkilde tager over en halv million kroner med sig fra Kunstakademiet

Kunstakademiets afgående rektor, Kirsten Langkilde, tager 662.630 kroner – svarende til otte måneders løn – med sig ud af døren, når hun ved årsskiftet forlader kunstuddannelsens matrikel på Charlottenborg Slot.

Det skriver Berlingske, der har fået aktindsigt i den omstridte rektors fratrædelsesordning. 

Mens Dansk Folkepartis kulturordfører, Morten Messerschmidt, anfægter beløbets størrelse og kalder det “uhyrligt stort”, er der ifølge professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh “intet usædvanligt” ved, at Kirsten Langkilde forlader posten med mere end et halvt års løn i lommen.

“Hvis man ikke havde fratrædelsesgodtgørelser, skulle man betale en højere løn til folk, fordi arbejdstager skal have en form for sikkerhed,” siger han til Berlingske.

Kirsten Langkilde forlader Kunstakademiet efter to år som rektor oven på en tumultarisk periode, hvor uddannelsesinstitutionen har været i vælten. Senest har en aktion, hvor en buste af Frederik V blev fjernet fra akademiet, smidt i havnen og ødelagt, vakt opsigt, mens en mistillidserklæring fra fire af akademiets professorer har vidnet om manglende faglighed og et frustrerende arbejdsmiljø.

Kulturministeriet betegner Kirsten Langkildes fratrædelse som en personalesag og har derfor ikke konkret begrundet, hvad uenigheden mellem ministeriet og rektoren bunder i.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk