TOP

Eugenio Barba stopper som direktør for Odin Teatret – Julia Varley bliver kunstnerisk koordinator

Når 2020 rinder ud, stopper Eugenio Barba efter 56 år som leder af Odin Teatret – Nordisk teaterlaboratorium i Holstebro.

Opgaven som kunstnerisk koordinator bliver herefter overdraget til Julia Varley, mens bestyrelsen vil finde en ny direktør, der skal være overordnet ansvarlig for teaterlaboratoriet.

Det meddeler Eugenio Barba i et skriv på teatrets hjemmeside, som Iscene har oversat. Her lyder det blandt andet:

“Tiden er kommet, hvor jeg må forlade kommandobroen og overlade ansvaret og byrden af de 101 daglige beslutninger til andre, som kan videreføre det arbejde, som jeg og mine skuespillere har destilleret gennem de sidste 56 år. Jeg har været leder af et teater, som ønskede at gribe ind i den omkringliggende virkelighed. Jeg fulgte cirklernes strategi i vandet. Jeg kastede en sten, som jeg vidste hvordan, og hvor jeg skulle slynge hen. Cirklerne udvider sig, flytter ting som er tæt på, skaber små usynlige strømme. Men jeg som kastede stenen, hverken kan eller vil bestemme strømmens fremtid.
Som en sky fortsætter jeg min rejse. Jeg prøver på to nye forestillinger med mine Odin-skuespillere. Jeg vedbliver med at møde grupper fra det Tredje Teater. Jeg opgiver ikke min research. Jeg er stadigvæk optaget af overgangen fra skuespillerens indre verden til den første håndgribelige gestus, i det rum, de deler med tilskueren.
Jeg har ingen arvinger eller arv at efterlade. Min viden er ikke videregivet eller ophørt. Den fordamper. Og falder som regn på hovederne af de som mindst venter det.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.