TOP

Et flertal af danskerne siger ok til lukning af DR-kanaler som P8 Jazz og P6 Beat

En ny meningsmåling foretaget af Wilke for MediaWatch viser, at et lille flertal af danskerne synes det er ok, at DR lukker en række af deres nichekanaler på både radio og tv.

Ifølge målingen har 51,9 pct. af respondenterne svaret, at de ikke mener, at en ny regering bør stoppe lukningen af tv-kanalerne DR Ultra og DR3, mens 52,5 pct. har svaret nej til, at den nye S-regering bør stoppe lukningen af P6, P7 og P8. Omkring en trediedel af de adspurgte mener, at den nye regering helt eller delvist bør stoppe lukningen.

Til gengæld mener 46 procent af de adspurgte samtidig, at regeringen bør overveje af rulle besparelserne på DR helt eller delvist tilbage, skriver MediaWatch.

Det er DR selv, der har truffet beslutningen om at lukke nichekanalerne til nytår, efter at de af den forrige regering blev pålagt en større sparerunde. Beslutningen har vakt bekymring blandt en række organisationer og aktører i kulturbranchen, der mener, at DRs public service-forpligtigelse og mangfoldighed kommer under pres, når kanalerne bliver lukket.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk