TOP

Esben Danielsen bliver ny fagdirektør for kultur i Københavns Kommune

Direktør for Lokale og Anlægsfonden, Esben Danielsen, bliver ny fagdirektør for kultur i Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning. Jobskiftet træder i kraft i det nye år, og i kommunen kommer Esben Danielsen til at indgå i et direktionsteam sammen med Mette Touborg og Anders Bager Jensen.

“I København får jeg mulighed for at samle alt det jeg har arbejdet med fra spillesteder og festivaler, fra samskabelse og kulturledelse og fra udvikling af fremtidens mødesteder for vores kultur og fritidsliv. En helt særlig mulighed, i tæt kommende samarbejde med mange virkelig seje folk,” skriver Esben Danielsen selv på Linkedin. 

Post i musikudvalg kan blive påvirket

Esben Danielsen har udover chefstillingen hos Lokale og Anlægsfonden en fortid som talsmand og udviklingschef for Roskilde Festival og spillestedsleder for Gimle ligeledes i Roskilde. Han er desuden næstformand i Projektstøtteudvalget for Musik i Statens Kunstfond, hvor han efter planen skal sidde endnu et år. 

Hvorvidt arbejdet i kunstfonden kan videreføres er endnu uafklaret.

Ifølge Esben Danielsen bliver der nu sat gang i en vurdering af, om han i kraft af sit nye job bliver inhabil, og hvor meget det vil påvirke arbejdet i udvalget. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk