TOP

Ereolens udlån vokser: “Lyd er blevet et afgørende medie for litteraturen”

Der er blevet markant flere lydbøger at vælge imellem på Ereolens virtuelle boghylder. Flere danskere låner lydbøger, og de lytter flittigt. Det skriver Jyllands-Posten.

Mens boglyttere i 2015 kunne vælge mellem 5.303 titler hos Ereolen, var der sidste år 11.107 tilgængelige titler. I samme periode er antallet af digitale udlån hos bibliotekstjenesten steget fra omkring 1,4 millioner udlån i 2015 til 2,2 millioner udlån i 2018.

Fra 2016 til 2018 er antallet af danskere, der har lånt en lydbog hos Ereolen vokset fra 230.00 til 303.649

“Der er ingen tvivl om, lyd er blevet et afgørende medie for litteraturen. Det passer ind i tiden, hvor folk gerne vil forbruge kultur, men også løbetræne, pendle og arbejde i haven. Halvdelen af vores lydbogslæsere laver andre ting, mens de lytter, mens den anden halvdel koncentrerer sig om selve oplevelsen,” siger Mikkel Christoffersen, der er chefkonsulent hos Københavns Biblioteker og del af Ereolens projektledelse, til Jyllands-Posten, hvor han fortæller, at brugerne af lydbøger er entusiastiske:

“De forbruger flere titler end ebogslæserne. Vi opruster på Ereolens lydfront i 2019 med hundredvis af faglige podcasts fra forlag som Aarhus Universitetsforlag, og vi forventer egentlig kun, at lydbrugen på kort sigt stiger.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.