TOP

En hiphop-duo og en rapper vinder Karrierekanonen 2020

Den aarhusianske hiphop-duo Føl som, der består af Emmanuel Matongo og Frederik Marius Reese, og den københavnske rapper Såforsatan, der også bærer det borgerlige navn Sofus Bryld Staunæs, er vindere af Karrierekanonen 2020. 

Vinderne, der står tilbage efter et langt forløb, er fundet blandt et indledende felt på 1.560 kunstnere, der har uploadet 4.005 sange. 

Juryen har efterfølgende valgt ti finalister, der er blevet arbejdet videre med, før feltet blev skåret ned til fem artister, og lørdag blev de to vindere så udpeget. 

I modsætning til normalt blev finalen afviklet uden publikum på grund af corona-situationen. 

“Det her forløb skal gerne virke som en affyringsrampe for jeres talent. Vi kan hjælpe med at finde et mål, noget at sigte efter, med at finde at retningen og give jeres udvikling en fart, som gør, at I hurtigere rammer de mål. Men ingen af de ting giver mening, hvis vi skyder med løst krudt – hvis der ikke er talent, eller man ikke er klar til at blive skudt ud i den store danske stjernehimmel. Vi glæder os rigtig meget over hvor pissedygtige I er, og hvor meget I rykker jer hele tiden,” lød det ifølge en pressemeddelelse fra DR, da jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jencel holdt tale for finalisterne.

Nyt koncept vingeskudt af coronaen

Føl som og Såforsatan kommer i selskab med blandt andet The Minds of 99, Katinka, Patina, Magtens Korridorer  og Ravi Kuma, som tidligere har stået tilbage som vinderne af talentudviklingsprojektet, der bliver afviklet i et samarbejde mellem DR og Bandakademiet. 

Hidtil har også Smukfest været involveret i Karrierekanonen, men konceptet bag konkurrencen blev ændret i efteråret, hvilket betyder, at  finalen ikke længere vil blive afholdt på Smukfest, men på Spot, hvilket dog ikke har været muligt i år på grund af coronakrisen.  

“Spot er en branchefestival med vigtige og betydningsfulde gæster for finalisterne. Det giver de bedste forudsætningerne for finalisterne, at de spiller en finalekoncert for den branche, som de skal ud og imponere bagefter. Med det nye forløb er vores ambition, at Karrierekanonen vil kunne tilbyde de udvalgte et mere relevant og prioriteret forløb end tidligere,” lød det fra Ditte Kræn Østergaard, der er projektleder for Karrierekanonen, da ændringerne blev meldt ud.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.