TOP

Ekstern universitetslektor bliver ny museumsinspektør på Frederikssund Museum

Frederikssund Museum, Færgegården, der hører ind under ROMU-museerne, har fået ny museumsinspektør. Line Jandoria Jørgensen er netop tiltrådt stillingen – dog indtil videre på distancen som følge af corona-situationen. Det skriver Lokalavisen Frederikssund. 

Line Jandoria Jørgensen kommer fra en stilling som formidlingsinspektør med ansvar for frivillige i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. Sideløbende har hun de sidste 12 år været ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor hun blandt andet underviser i god museumsformidling og museumsforståelse. 

Og det bliver netop arbejdet med formidling og publikum, der kommer i fokus for den nye inspektør, der dog ikke ønsker at skabe paladsrevolutioner på stedet.

“Jeg vil sørge for, at sætte mig grundigt ind i stedet og i hvad brugerne gerne vil have. Men på sigt er det vigtigt for mig, at være med til at gøre historien levende og vedkommende for dem, som besøger museet. Det kan blandt andet være gennem aktiviteter, hvor folk kan prøve historien på egen krop. Jeg mener ikke, historien kun skal være noget, der opleves gennem glasset i udstillingen. Nej, den skal støves af, og så skal vi tænke over, hvordan historien kan blive relevant for folk, og hvordan den kan berige deres liv. Så folk føler, de går derfra med noget der giver mening. Det er vores største opgave,” siger hun til avisen. 

Line Jandoria Jørgensen tiltrådte stillingen den 27. marts. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk