TOP

Ejer sætter boghandlen Thiemers Magasin til salg: “Jeg tror på, at de rigtige arvtagere findes derude”

Efter næsten syv år som ejer af den københavnske boghandel Thiemers Magasin har Rikke Viemose nu sat stedet til salg, oplyser hun selv i en pressemeddelelse.

Dermed bliver der sat et foreløbigt komma for en af de mest nytænkende og innovative forsøg på at skabe en ikke-kædeejet bogbutik efter internationalt forbillede herhjemme.

Rikke Viemose overtog Thiemers Magasin tilbage i 2013 fra Christina Thiemer Grønborg, der havde åbnet stedet i 2002. Efter en årrække som journalist i USA havde hun en drøm om at skabe en indie-boghandel lig dem, hun kendte fra San Fransisco, Los Angeles, New York og Washington DC. Og det lykkedes.

“Thiemers Magasin er i dag en litterær oase. Vi sælger gode bøger, og vi er samtidig et omdrejningspunkt i København for alle, der elsker god litteratur. Et litterært centrum for læseklubber, forfatterevents, skrivekurser, bogreceptioner med mere. Et sted, hvor den gode litteratur er i centrum,” lyder det fra ejeren, der fortsætter:

“Thiemers Magasin har fået en kæmpe og trofast kundekreds, der ved, hvad vi står for og elsker os for det, vi er. De mere end 1000 solgte medlemsskaber vidner om det. Vi har skabt rum for ugentlige møder mellem forfattere og læsere, for litterære diskussioner og samfundsdebat. De bedste danske forfattere og samfundsdebattører stiller ofte og gerne op til interviews og diskussioner i vores salon, og vi har også haft flere internationale stjerneforfattere omkring.”

Fra underskud til overskud

I en ellers økonomisk presset bogbranche er det samtidig lykkedes Thiemers Magasin at vende underskud til overskud og få mere end fordoblet omsætningen.

“Der er stadig et kæmpe potentiale for at udvikle Thiemers Magasin og gøre det til en endnu større succes, og jeg tror på, at de rigtige arvtagere findes derude til at løfte stedet til nye højder. Det gør jo heller ikke noget, at boghandlen ligger i et af de fedeste kvarterer i København. Jeg sælger nu, fordi det er tid for mig at komme videre – og måske også vende tilbage til journalistikken, som jeg savner,” lyder det fra ejeren, der dog ikke har travlt med at give nøglerne videre.

“Boghandlen fortsætter ufortrødent, til jeg har fundet en køber.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk