TOP

Egyptiske Amira Hanafi får ny dansk litteraturpris

Den egyptiske forfatter Amira Hanafi bliver den første modtager af den nye danske litteraturpris Public Library Prize for Electronic Literature.

Amira Hanafi for prisen for det digitale værk ‘A dictionary of the revolution’, som tager udgangspunkt i oprøret på Tahrir-pladsen i 2011. Tematisk kredser værket om 160 udvalgte ord fra den politiske diskurs i Egypten, som 200 stemmer forholder sig til. Når læseren klikker på et ord, springer fortællingerne frem.

”Amiras litterære værk er flot på sine egne betingelser. Det har en stærk aktualitet omkring revolutionen i Egypten, der jo også blev drevet frem af digitale medier. ‘A dictionary of the revolution’ en værdig vinder med sin refleksion over sprog og medier og har politisk aktualitet bygget over 200 stemmer omkring Tahrir-pladsen,” udtaler Søren Pold, lektor i digitalt design på Aarhus Universitet og medlem af juryen.

Den nye pris er stiftet af  danske folkebiblioteker og Litteratursiden.dk som del af deres arbejde med at udbrede den digitale litteratur.

”Jeg er utrolig glad for at få en pris fra folkebibliotekerne. Biblioteket har altid betydet noget særligt i mit liv, Som barn læste jeg en bog om dagen, og mine forældre var helt bekymrede for mig. Jeg bruger stadigvæk biblioteker meget,” udtaler Amia Hanafi i en pressemeddelelse.  

Amira Hanifa’s værk er udvalgt blandt 50 danske og internationale forfattere og kunstnere, der har sendt ind til konkurrencen. Fælles for dem er, at de bruger nye digitale muligheder, og at deres værker kræver, at læseren agerer.

Med prisen følger 4.000 euro. Ti shortlistede værker fra konkurrencen vil desuden blive sendt på turné i Danmark til efteråret.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.