TOP

Efter sommerens succes: Lokalpolitikere overvejer gratis adgang til børn på kulturinstitutioner i Holbæk

Over sommeren var det gratis for børn at besøge blandt andet Brorfelde Observatorium og Oplevelsescenter Nyvang, hvilket førte til en markant stigning i besøgstal. Derfor vil lokalpolitikerne i Holbæk nu kigge på, om ordningen skal være permanent i kommunen. Det skriver Sjællandske Nyheder. 

“Mange af vores kulturinstitutioner har fortalt, at det var en kæmpe succes i sommer. Derfor har vi bedt administrationen om at undersøge nærmere, om det skal være en ordning, vi fortsætter med,” udtaler formanden for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Ole Hansen (S), til Sjællandske Nyheder. 

Brorfelde Observatorium og Oplevelsescenter Nyvang er positivt stemte over for forslaget, da de mener, at det giver dem mulighed for at tiltrække mennesker, der normalt ikke ville benytte sig af deres tilbud. 

Spørgsmålet er dog, hvordan forslaget skal hænge sammen rent økonomisk. I løbet af sommeren kunne børn i Holbæk få gratis adgang til kulturinstitutionerne på grund af et særligt tilskud fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Selvom den gratis adgang måske trækker flere voksne til, er det dog ikke nok til at opveje tabet af børnebilletterne, hvorfor det højst sandsynligt vil være nødvendigt med et kommunalt tilskud. Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune er dog positivt stemte i forhold til at finde pengene, der kan sikre, at ordningen kan køre videre.  

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på caroline@kulturmonitor.dk