TOP

Efter massivt pres får forfatter endelig opkaldt plads efter sig

Tilbage i 2010 afviste Aalborg Kommune en idé om, at den lille plads foran Nordkraft skulle omdøbes til Ejersbo Plads som en hæder til den nu afdøde forfatter Jakob Ejersbo, der var født og opvokset i Aalborg, og hvis gennembrudsroman i øvrigt havde titlen ‘Nordkraft’.

Men for et par år siden begyndte ideen igen at cirkulere – blandt andet takket være daværende musikchef med Musikkens Hus Jan Kvistborg og den nu tidligere formand for foreningen bag litteraturfestivalen Ordkraft Jørgen Pyndt – og nu er navneændringen endelig godkendt og Jakob Ejersbo Plads en realitet. 

Onsdag blev navneskiltet sat op efter korte taler af Jørgen Pyndt og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S). 

“Jeg er rigtig glad og stolt over, at det nu er lykkedes at få en Jakob Ejersbos Plads i Aalborg. Med vores kulturelle kraftcenter Nordkraft ved sin side vil denne plads være en fornem hyldest til Jakob Ejersbo, der med bogen Nordkraft fik sat Aalborg på det kulturelle internationale landkort,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen (S) i en pressemeddelelse.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk