TOP

Duo bag ‘Dronningen’ får Dreyer Prisen 2020

Det er næppe gået nogens næse forbi, at instruktøren May el-Toukhy og manuskriptforfatteren Maren Louise Käehne fik et kommercielt og kreativt gennembrud med sidste års filmsucces ‘Dronningen’.

Nu modtager de årets udgave af Carl Th. Dreyer Prisen og en medfølgende præmiesum på 50.000 kroner.

May el-Toukhy og Maren Louise Käehne spillefilmsdebuterede begge med kærlighedskomedien ‘Lang historie kort’ fra 2015. Med ‘Dronningen’ fortsatte de samarbejdet og har allerede modtaget publikumsprisen ved verdenspremieren på Sundance Filmfestival samt Nordisk Råds Filmpris og en lang række nomineringer ved de forestående Bodil- og Robert-prisuddelinger.

Carl Th. Dreyer Prisen uddeles af Carl Th. Dreyers Mindefond, og gives til “fortrinsvis yngre filminstruktører eller andre kunstnere inden for filmbranchen som anerkendelse af en fremragende kunstnerisk indsats”.

Mindefondens indtægter er baseret på en gave fra Dreyers datter, Gunni Dreyer, og en procentdel af indtægterne for Dreyers hovedværk ‘Jeanne d’Arcs Lidelse og Død’, som ifølge en juridisk aftale med distributionsselskabet Gaumont tilgår Mindefonden.

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk