TOP

‘Druk’ skal genindspilles i Hollywood – Leonardo DiCaprio er tiltænkt hovedrollen

Thomas Vinterbergs dugfriske Oscar-vinder, ‘Druk’, skal genindspilles på amerikansk, og Leonardo DiCaprio er tiltænkt Mads Mikkelsens hovedrolle. 

Det står klart, efter at Soundvenue netop har fået bekræftet rygtet, som ganske vist har svirret blandt adskillige amerikanske medier siden Oscar-triumfen, men som først nu er blevet bekræftet af Thomas Vinterberg selv.

“Det er meget nyt for mig også. Det er lige faldet på plads, men efter planen skal jeg møde producerne i morgen. Indtil nu har det handlet meget om tal,” siger instruktøren til Soundvenue og tilføjer, at han “selvfølgelig (har) været involveret i noget tid.”

Vinterberg vil ikke instruere

Remake-rettighederne er blevet købt af produktionsselskabet Appian Way, som Leonardo DiCaprio er medejer af. Om han – som det angiveligt er planen – vælger at spille Mads Mikkelsens rolle som læreren Martin, der sammen med tre øvrige gymnasielærere revitaliseres af at eksperimentere med alkohol, vides endnu ikke.

Ifølge Thomas Vinterberg har han ingen planer om at instruere genindspilningen, men vil i stedet fokusere på sin kommende TV 2-serie ‘Familier som os’.

Det er en tv-serie, som han skriver med manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen, som han også skrev sin afgangsfilm med i sin tid.

Serien er ifølge Thomas Vinterberg et tankeeksperiment om, hvad der ville ske i familier rundt om i Danmark, hvis hele landet over nogle år skulle evakueres.

“Det er ikke en katastrofefilm på nogen måde. Det er en serie om, hvad der ville ske med vores relationer i Danmark, hvis det var vores tur til at være flygtninge i verden,” fortæller Thomas Vinterberg og uddyber:

“Hvad vil der ske i de fraskilte familier, hvor den ene part har råd til at bosætte sig et godt sted, og den anden bliver nødt til at tage med det offentlige til Østeuropa? Hvad sker der med skilsmissebørnene i den situation? Hvad er det, vi forlader? Hvad er det, vi elsker i vores land? Hvad er det, vi mister, hvis vi mister vores land?”

At sige farvel til det man elsker

Der kommer til at gå noget tid, før tv-serien ruller over skærmen. Thomas Vinterberg og Bo Hr. Hansen er stadig ved at skrive serien.

“Vi er midt i det, jeg vil kalde en stor skrivebyrde, og vi kommer nok til at skulle skrive i et lille års tid endnu,” siger han.

Serien handler ifølge instruktøren selv om at sige farvel til det, man elsker. Han skriver den, fordi han er meget optaget af idéen.

“Det er, ligesom hvis man bliver forelsket, og der sker en kemisk reaktion i hovedet, som gør, at man ikke kan støde det fra sig, som holder en vågen og natten, og hvor man ikke kan lade være med at være nysgerrig på det,” siger Thomas Vinterberg og tilføjer:

“Det er sådan set uagtet, om det er en lillebitte historie hjemme i Danmark, eller om det er et stort skrummel fra et andet land.”

På spørgsmålet om, hvad Thomas Vinterberg vil bruge den store internationale opmærksomhed, han har fået med flere Oscarnomineringer og en Oscar-statuette for filmen “Druk”, svarer han:

“Det er en form for kreativ selvtillid, der kan komme ud af det. De åbnede døre var egentligt ret åbne for mig i forvejen.”

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk