TOP

DR2 lancerer kultursøndag når DR K lukker

Når DR K og DR2 næste år smelter sammen, skal kulturindholdet have en helt central placering på sendefladen. Det vil blandt andet medføre lancering af en fast kultur-søndag samt fokus på de unge kulturforbrugere gennem et nyt digitalt indholdsunivers kaldet DR2+, der primært vil leve på DRTV og samtidig levere programmer til DR2’s nye flade. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Omlægningen sker som en konsekvens af den medieaftale, der blev indgået sidste år, og som betyder, at DR for alvor omlægger sine tilbud og kanaler. Med en markant mindre økonomi i ryggen foretager DR således på samme tid et markant digitalt ryk og neddrosler den kanal-portefølje, danskerne i dag kender på flow-tv og -radio. 

I disse dage præsenteres den såkaldte publiceringsplan for 2020 både internt i DR og for over 100 eksterne tv-producenter, der står bag en stor del af tv-indholdet sammen med DR. Det er her tankerne omkring udviklingen af fremtidens DR2 er kommet for dagen. 

Det er ikke mindst lukningen af den hidtidige historie- og kulturkanal DR K, der får indflydelse på det nye DR2. En del af stoffet fra DR K flyttes over på DR2 og får en central placering. Der vil være faste temadage, hvor et stofområde kommer til at sprede sig over mange sendetimer – herunder den faste kultursøndag, oplyser DR.

En række af DR K’s nuværende programmer og indhold vil flytte ind på DR2 såsom de klassiske koncerter, filmperler og ’Musikquizzen’. Og der vil komme en række nye programmer, herunder et nyt ugentligt aktuelt kulturprogram, og løbende kultur-dokumentarer.

“Det vil naturligvis kunne mærkes, når der fra 2020 er både færre kanaler og programmer fra DR. Men med et revitaliseret DR2 vil vi på en ny måde løfte både kultur- og samfundsstoffet, så der også fremover vil være interessant og mangfoldigt indhold til de særligt interesserede, og med det nye DR2+ og det markante digitale ryk, det er en del af, kan vi være med til få samfunds- og kulturstoffet ud til nye generationer,” siger mediedirektør Henriette Marienlund fra DR.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk