TOP

DR vil knytte stærkere bånd til kulturinstitutioner – i første omgang er der fokus på museerne

I anledning af 75-året for befrielsen er historier fra en række museer blevet til et tema på dr.dk/historie, hvor det under overskriften ‘Gå på museum hjemmefra’ blandt andet lyder:

“Mange danske museer havde forberedt fysiske udstillinger i forbindelse med 75-året for Danmarks befrielse, men på grund af krisen holder de alle lukket. Heldigvis bugner deres hjemmesider med fantastiske fortællinger – her er et udvalg af de bedste.”

Temaet om befrielsen er blot DR’s indledende skridt i forhold til et tættere samarbejde med danske kulturinstitutioner. 

“DR ønsker at knytte et stærkere bånd til landets kulturinstitutioner, så vi kan være med til at udbrede de mange sjældne og fascinerende fortællinger, som vores kulturarv gemmer på,” udtaler DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, i en pressemeddelelse og uddyber:

“Situationen lige nu betyder, at museerne brænder inde med værdifuldt indhold, og det skal befolkningen ikke snydes for. Gennem en kæmpe velvilje og en god dialog med flere af landets museer, er det på rekordtid blevet muligt at skabe en fælles indgang til et digitalt museumslandskab.” 

“DR har en fantastisk platform” 

DR har tidligere samarbejdet med kulturinstitutioner om enkeltstående projekter – eksempelvis serien ’Historien om Danmark’, men det er nu ambitionen at gøre samarbejdet længerevarende og mere formaliseret. 

“I første omgang sammen med nogle af de regionale og lokale museer, så vi ved fælles hjælp kan bringe mere kultur ud til flere,” siger Henrik Bo Nielsen.

Flemming Just, der er formand for Organisationen Danske Museer og direktør for Sydvestjyske Museer, ser et stort potentialet i samarbejdet.

“Dette initiativ viser med al tydelighed, hvad der også på sigt kan komme ud af et tæt samarbejde mellem DR og museerne. DR har en fantastisk platform og en stor rækkevidde. Museerne har en omfattende viden og materiale fra hver en krog af landet  – både inden for kunst, natur og kultur,” udtaler Flemming Just og forklarer, at idéen om et formaliseret samarbejde opstod på kulturministerens Røddingmøde i sensommeren:

“Med et første fokus på besættelsen og befrielsen får vi ikke et bedre afsæt.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.