TOP

DR udnævner ny chef for P1 og Debat – får ansvaret for en lang række kulturprogrammer

Den nuværende souschef på P1 og Debat, Jakob Sloma Damsholt, overtager jobbet som redaktionschef for afdelingen. Han får dermed ansvaret for programmer som P1 Debat, Kulturen på P1, Skønlitteratur, Debatten med flere, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Jakob Sloma Damsholt har været konstitueret redaktionschef, siden Judith Skriver tidligere på året sagde op, fortæller Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef i DR Kultur, Børn og Unge.

“Jakob forener stor radiofaglighed, dybdegående kendskab til afdelingen og klare visioner for, hvordan vi bygger videre på programmernes styrker og muligheder og er dermed et oplagt valg som ny redaktionschef,” siger Gustav Lützhøft og tilføjer:

“P1 står historisk stærkt, men en af opgaverne for Jakob bliver at videreudvikle på vores styrker, så vi hele tiden bevæger os og udvikler os. Samt ikke mindst at styrke den digitale omstilling gennem podcast.”

Bedre programmer og nye formater

P1 er vokset i antallet af lyttere på det seneste – ikke mindst efter at Radio24Syv sidste år måtte trække stikket. Den nye redaktionschef glæder sig til til at løfte opgaven med at videreudvikle kanalens indhold.

“P1 og Debat er et fantastisk stofområde med meget dygtige medarbejdere, og at få lov til at videreudvikle netop den del af DR er et drømmejob og en stor ære. Sammen skal vi sørge for, at de mange gode ideer og kreative kræfter, der er i afdelingen, kan gøre vores eksisterende programmer endnu bedre, og så skal vi udvikle nye formater,” siger Jakob Sloma Damsholt.

Han starter i den nye stilling 1. juni. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk