TOP

DR til film- og tv-producenter: Sådan sikrer vi dansk drama i fremtiden

DR vil gentænke public service-dramatikken, så det passer til en tid, hvor medievaner og -markeder løbende ændrer sig, siger DR’s dramachef Christian Rank i forbindelse med, at han i dag præsenterer DR Drama’s nye satsninger for 300 inviterede fra film- og tv-branchen. Det skriver DR.dk

“I en tid med et enormt udbud af tv-serier fra store, internationale aktører, er det vigtigere for os end nogensinde før, at DR formår at levere originalt, lokalt drama af høj kvalitet, der skiller sig ud fra det øvrige udbud. DR’s dramaserier skal på underholdende vis fortælle relevante historier og behandle tematikker med relation til vores danske samfund, demokrati og kultur. Den ambition gælder både for vores store søndagsserier, men i den grad også for de mindre og mere specialiserede formater, som vi også mener, det er vigtigt at skabe plads til for at sikre en løbende udvikling og fornyelse af både form og indhold”,  fortæller Christian Rank, der understreger, at DR særligt vil fokusere på at skabe lokale, identificerbare serier for børn, unge og voksne.

Desuden har DR også en ambition om at producere flere fælles nordiske fortællinger, der kan vises i hele Skandinavien.

Flere serier til børn og unge
Foruden de store dramaserie, skal serier til børn og unge også styrkes som en del af det nye fiktionstilbud. Derfor vil fiktionsproduktionen til DR3 og DR Ultra fremover produceres af DR Drama, og ambitionen er at skabe børn- og ungdomsserier i særklasse, siger Christian Rank til DR.dk.

“At fortælle stærkt relevante historier til både børn og unge om den verden, de befinder sig i, er en del af DR’s kerneopgave. Vi vil gerne ramme de unge med ærlige fortællinger, der tager udgangspunkt i deres egen virkelighed, og som de oplever som identificerbare, vedkommende og i øjenhøjde. Med fiktionen kan vi fortælle historier og afdække områder, andre genrer kan have svært ved at forløse. Det skal vi benytte os af i arbejdet med dramatik til både børn og unge,” siger han.

DR Drama er allerede i fuld gang med at producere nye serier, og dette efterår kan danskerne se frem til serien “Fred til lands”, der handler om en gruppe indbyggere i en lille landsby, der beslutter sig for at tage kampen op mod den lokale landsbypsykopat, som terroriserer byen. Desuden kommer der også til sommer en ny sæson af DR3-serien “Doggystyle” og hen mod vinteren kan børn se frem til 3. sæson af serien ’BaseBoys’ på DR Ultra. Ambitionen er at producere 4-5 serie til børn (9-14 år) og unge årligt samt fortsat lancere minimum to dramaserier til voksne om året, skriver DR.dk.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.