TOP

DR klar til at udskyde lukningen af P6 Beat og P8 Jazz

Til nytår er både P6 Beat og P8 Jazz en saga blot. Men nu tyder noget på, at de to radiokanaler kan blive holdt kunstigt i live lidt endnu. Det skriver Mediawatch.

I forbindelse med præsentationen af DR’s programflade for efteråret lægger generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, op til, at de to kanaler kan fortsætte lidt endnu, hvis der er politisk vilje og økonomisk opbakning til det. 

Til Mediawatch forklarer generaldirektøren, at det vil kræve en ekstra bevilling på 15 millioner kroner, hvis kanalerne skal holdes i live et år endnu. 

De to radiokanaler stod ellers til at lukke i forbindelse med de markante nedskæringer, som DR blev pålagt sidste år. Nedskæringerne betød, at DR vil lukke i alt tre radiokanaler: P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz.

Især lukningen af sidstnævnte har medført store protester, som Kulturmonitor har dækket. Så sent som i slutningen af juli kunne man læse, hvordan 12 jazzmusikere i et åbent brev opfordrede kulturminister Joy Mogensen (S) til at droppe den planlagte lukning af P8 Jazz. 

Satser på litteratur

På pressemødet præsenterede DR ud over nyheden om de to radiokanaler en række øvrige kultursatsninger. Inden for litteratur vil en række forskellige programmet under fællestitlen ‘Med andres ord’ behandle dansk litteratur. Et af de nye litteraturprogrammer er musikprogrammet ’Helt Lyrisk’, hvor kendte kunstnere fra musikbranchen tolker digte og omdanner det til musik.

En anden del af trykket på kulturen bliver en historiesatsning, hvor flere programmer vil tage seerne med tilbage til vigtige og knapt så belyste perioder af vores danmarkshistorie. Det gælder blandt andet dramaserien ’Grænseland’, der markerer 100 års-jubilæet for genforeningen med Sønderjylland. ’Grænseland’ bliver sendt til foråret. Det gælder også en ny historisk serie i fire afsnit om dronningens far, Frederik den 9., og monarkiets udvikling i hans levetid, som DR sender sidst på året.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk