TOP

DR klar med overblik over lukninger: Farvel til blandt andet ‘Vild med bøger’, ‘Filmselskabet’, ‘Ranes Museum’, ‘Kunstquizzen’ og DR K

Til årsskiftet slår de politisk bestemte besparelser på DR for alvor igennem, og public service-virksomheden er nu klar med et overblik over de programmer og kanaler,  DR lukker som følge af mediekoncernens reducerede budget.

På tv- og kulturfronten gælder det selvfølgelig først og fremmest kanalen DR K, der stopper som selvstændig kanal og i stedet bliver lagt sammen med DR 2. Derudover stopper DR 3 og DR Ultra som flowkanaler. 

“Udover en væsentlig mindre volumen i flow tv-udbuddet, så betyder lukningen af kanalerne, at cirka 160 timers nye danske produktioner, som blev sendt på DR K, lukker. Kulturindholdet rykker ind på det nye DR2, hvilket alt andet lige vil betyde mindre samfunds- og kulturstof i forhold til i dag med de to kanaler,” lyder det i en pressemeddelelse fra DR. 

En række kunst- og kulturorienterede programmer synger også på sidste vers. Det drejer sig blandt andet om  ’Vild med bøger’, ’Filmselskabet’, ’Historiequizzen’, ’Kunstquizzen’, ‘Danmarks bedste portrætmaler’ og ‘Ranes Museum’ – ingen af disse programmer vil bestå i 2020.

På radioområdet lukker P7 Mix som bekendt, mens P6 Beat og P8 Jazz blev reddet i 2020 i 11. time af en særbevilling

Adskillige radio- og tv-programmer er allerede lukket i løbet af 2019 som følge af besparelserne. Det drejer sig blandt andet om ‘Kulturmagasinet Gejst’, ‘En sang fra hjertet’ og DRs Radiodrama. 

Samlet set indebærer ændringerne, at omkring 22.500 timers flow-tv og 8.700 timers radio forsvinder i 2020. Se det fulde overblik over lukninger af kanaler og programmer her.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.