TOP

DR imødekommer kritik af P3 Guld: “Det er ikke i orden at underbetale”

De musikere, der tidligere på måneden optrådte til DR-prisfesten P3 Guld, blev underbetalt – og selvom produktionen af showet blev udliciteret til et ekstern virksomhed, bærer DR stadig en væsentlig del af ansvaret.

Det erkender DR’s direktør for Kultur, Børn & Unge, Henrik Bo Nielsen, overfor Politiken.  

“Du kan ikke overføre DR’s overenskomster én til én til alle eksterne produktionsselskaber, men derfor skal der selvfølgelig være ordentlige forhold alligevel. Det er ikke i orden at underbetale,” siger han til avisen og oplyser samtidig, at P3 Guld næste år vil blive lavet internt i DR.

DR vil fremover være “tydelige omkring, hvilke behov vi har”

Honoraret på 15.000 kroner, som alle medvirkende artister og bands modtog for at optræde til P3 Guld, dækkede løn for tre dage, hvor artisterne arbejdede med forberedelserne til showet i Aalborg samt omkostninger i forbindelse med artisternes optræden – heriblandt løn til dansere og lydteknikere og udgifter til rekvisitter og effekter på scenen.

Selvom 15.000 kroner er betydeligt lavere end de minimumstariffer, som DR har indgået aftale med Dansk Musiker Forbund (DMF) om, blev beløbet i første omgang forsvaret af DR’s Kultur, Fakta og Dokumentar-redaktør Anders Thomsen, som kaldte beløbet for “fair”

Til MediaWatch fortæller Henrik Bo Nielsen, at DR fremover vil være bedre til at sikre de eksterne samarbejdspartneres aflønning  – blandt andet ved at “være meget tydeligere omkring, hvilke behov vi har, og hvilke regler som er gældende.”

“DR har ingen ambitioner om at underbetale nogen musikere i forbindelse med et DR-show,” fastslår direktøren til MediaWatch.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk