TOP

DR er langt fra målsætning om filmstøtte – støttede kun tre danske spillefilm i 2019

DR var langt – endda meget langt – fra at leve op til de nye, gældende forpligtelser for støtte til danske spillefilm i 2019. Det skriver Mediawatch

På basis af det seneste medieforlig er DR forpligtet til årligt i gennemsnit at støtte 14 danske spillefilm i perioden 2019-2023, men i det første år gav public service-højborgen kun støtte til tre af slagsen.

Ifølge Julie Lungholt, der er underdirektør i DR Medier, skal forklaringen blandt andet findes i, at Nordisk Film Distribution i efteråret 2019 solgte en del af deres produktioner til YouSee samt det faktum, at DR i 2021 skal spare 49 millioner kroner.

“At der bliver indgået færre aftaler i de første år, er ikke overraskende. Vi forventer at leve op til vores antalsforpligtigelser på kort- og dokumentarområdet i år, og vi har indgået flere kontrakter på film end i 2019. Vi har en del titler i udvikling, så det er for tidligt at sige, hvordan det præcist ender,” siger underdirektøren til MediaWatch.

Hos Radio- og tv-nævnet, som sikrer, at DR overholder sine public service-forpligtelser, håber man, at koncernen kan leve op til kravet set over hele den femårige periode.

Til det håb knytter man bevidstheden om, at “markedet tilpasser sig de ændrede finansieringsformer, som omlægningen af ordningen har medført.” Det skriver nævnet i sin udtalelse om DR’s public service-redegørelse for 2019.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk