TOP

DR-besparelser rammer jazzen nådesløst: Går fra 8.730 timer til 310 timer årligt

Fra 8.730 timers årlig jazzmusik på P8 til 310 timer på P2. Så markant bliver forskellen, når Danmarks Radio til januar gør alvor af første del af de besparelser, som man blev pålagt af den forrige regering.

Tallene fremgår af et notat, DR’s ledelse har sendt som orientering til stationens bestyrelse, skriver Politiken. Udover konsekvensen af at lukke P8 Jazz får besparelserne også en direkte konsekvens for en lang række andre daglige radio- og tv-programmer, hvoraf mange på direkte eller indirekte vis behandler kulturstoffet. På tv-fronten bortfalder årligt cirka 22.500 timers flow-tv fra DR K, DR Ultra og DR 3.

»En nødvendig forventningsafstemning« med DR’s bestyrelse og danskerne, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Spørgsmålet er, om den nye regering kan og vil ændre på det sparekrav på i alt 770 millioner, som DR er blevet pålagt. De tre støttepartier bag den nye S-regering er i hvert fald klar til at forhandle en ny medieaftale på plads, hvor den anden del af DRs store sparerunde så kan sløjfes.

DRs generaldirektør, Marie Rørbye Rønn, afviser dog overfor Politiken at stationens seneste udmelding har noget at gøre med de kommende medieforhandlinger.

»Nej, det er vigtigt at orientere nu, da flere magasiner på DR 1 lukker denne sommer, og fordi der er kort tid til den meget massive lukning af programmer til januar. Det er vigtigt for os at kommunikere det i god tid,« lyder det.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk