TOP

‘Doggystyle’-instruktør flytter filmoptagelser fra Sjælland til Fyn på grund af manglende støtte: “Det er virkelig dumt af Odsherred Kommune”

Den nordvestsjællandske kommune Odsherred går glip af en værdifuld omsætning, fordi de ikke har en filmfond, der kan trække film- og reklameproduktioner til området, skriver sn.dk.

Helt konkret har den prisbelønnede instruktør og manuskriptforfatter, Anna Emma Haudal, der blandt andet står bag DR3-serien ‘Doggystyle’, valgt at flytte optagelserne til sin kommende spillefilm fra Odsherred til Fyn, hvor der kan søges produktionsstøtte gennem FilmFyn.

Filmholdet omsatte ellers på to optagedage i 2018 og 2019 for 893.000 kroner på forplejning, ophold, leje af location og løn til lokale i Odsherred, men nu mister området den indtjening, der i stedet ryger til Fyn.

“Fonden FilmFyn har et krav om, at man som film-produktion skal bruge dobbelt så mange penge rundt på Fyn under optagelserne, som man kan få i støtte fra filmfonden. Så der bliver tilført mange penge til lokalområdet på den måde,” siger Anna Emma Haudal til sn.dk.

Hun opfordrer nu direkte Odsherred Kommune til at få oprettet en filmfond, der kan trække produktioner som hendes til området.

“Det er virkelig dumt af Odsherred Kommune, der er kendt som én af landets fattigste kommuner, hvis vi ikke udnytter det store potentiale i en lokal filmfond og begynder at gøde jorden for at tiltrække filmproduktioner til området. Det kan blive virkelig stort,” vurderer instruktøren, der selv er bosat i området.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk