TOP

Direktørerne for Danmarks to største forlag sætter sig på formandsskabet i Danske Forlag

Danske Forlag får ny formand og næstformand. Det står fast efter generelforsamlingen torsdag. Den nye formand for bestyrelsen bliver administrerende direktør for Lindhardt & Ringhof, Lars Boesgaard. Han afløser Ulrik Hvilshøj.

Gyldendals administrerende direktør , Morten Hesseldahl blev valgt som næstformand – en post, som Lars Boesgaard hidtil har haft.

Den nyvalgte formand mener, at forlagsbranchen står over for både spændende, men også store udfordringer men digitaliseringen, globaliseringen og ændrede medievaner.

“Vi har gennem de seneste år satset og investeret store ressourcer i at være til stede på digitale medier og platforme. Det gælder ikke mindst på uddannelsesområdet,” udtaler Lars Boesgaard i en pressemeddelelse.

Samtidig vurderer han, at det til at være meget vigtigt med et tæt og stærkt branchesamarbejde og beskriver i samme ombæring det som meget positivt, at Danske Forlag i de senere år har oplevet markant fremgang i medlemstallet.

“Jeg glæder mig til som formand at være med til at synliggøre forlagenes betydning for, at vi på det danske bogmarked har adgang til litteratur og læremidler af høj kvalitet.”

Danske Forlag arbejder som interesseorganisation for at sikre optimale ramme vilkår for forlagene og for at synliggøre forlagenes betydning for skabelsen og udbredelsen af mangfoldig litteratur og læremidler af høj kvalitet.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk