TOP

Direktøren for Sorø Kunstmuseum stopper

Hun har siddet på posten siden 1996, men til oktober er det slut. Charlotte Sabroe stopper som direktør for Sorø Kunstmuseum efter eget valg, skriver sn.dk. 

“Coronaen har betydet, at der sker meget nyt på museumsfronten. Nu kommer vi ind i post-coronatiden. Det betyder, at der fortsat skal tænkes nye tanker. Jeg synes, det er bedst, at de tanker tænkes af en, der skal fortsætte i jobbet, i stedet for at jeg lægger kortene, som en anden så ret kort tid efter skal spille – eller ændre på. Det er også sådan, at bestyrelsen sidder 2021 ud. Derfor ville det være uheldigt, hvis man næsten samtidig både skal have ny direktør og måske ny bestyrelse,” siger Charlotte Sabroe og påpeger, at hun er fleksibel, men at museet håber, at man har fundet hendes efterfølger med tiltrædelse 1. november.

Bestyrelsen bag Sorø Kunstmuseum har allerede slået stillingen som museumsdirektør op og går efter en person, der kan videreføre det arbejde som Charlotte Sabroe har lagt i museet.

Ifølge en seværdighedsanalyse lavet for VisitVestsjælland sidste år, ligger Sorø Kunstmuseum helt i toppen på den liste, som flest af områdets turister vil anbefale til andre, og hvor de føler, at de har fået mest for pengene. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk