TOP

Direktør til Museum Sønderjylland

”Museum Sønderjylland er kendt og værdsat af sønderjyder og af gæster og samarbejdspartnere i ind- og udland som en vedkommende, aktuel kulturinstitution, der er attraktiv at besøge og samarbejde med”. 

Sådan lyder Museum Sønderjyllands vision. Og det kan mærkes i praksis. Museet har i 2020 markeret 100-året for Genforeningen, og har i den forbindelse vist historiens aktualitet og betydning langt ud over Sønderjylland. Museet har fokus på publikum, samarbejdspartnere og formidling, alt sammen kvalificeret af faglighed og forskning på højt niveau.

Museum Sønderjyllands nuværende direktør bliver direktør for museerne i Odense. Museum Sønderjylland søger derfor en ny direktør til at lede det fortsatte udviklingsarbejde på museets ti udstillingssteder fordelt på ni lokationer.  

Museum Sønderjyllands bestyrelse har vedtaget en strategi for 2021-2025. I strategiperioden styrkes udviklingen af fire af de eksisterende museer med det formål at fokusere investeringerne og sikre en endnu stærkere bevægelse i retning mod velbesøgte attraktioner, der også vil kunne komme de mindre udstillingssteder til gavn. De fire museer er Sønderborg Slot, Museerne i Tønder, Gram Lergrav og museumsprojektet Navigator i Aabenraa.

Har du kvalifikationerne – og lysten – så er her en unik mulighed for at løfte ledelsesopgaverne på et af Danmarks største museer, der fagligt favner kulturhistorie, kunsthistorie, arkæologi og naturhistorie for hele Sønderjylland. Og hvor også formidling, udstillinger, arrangementer, kommunikation og oplevelsesøkonomi er vigtige dimensioner. Du er øverste leder af organisationens ca. 150 ansatte sammen med museets chefgruppe.

Museum Sønderjylland leder efter en direktør, der har museumsrelevante kvalifikationer og erfaringer, herunder ledelseserfaring. Du har stærke relationelle og kommunikative kompetencer, som du bl.a. bruger til at netværke og fundraise. Du kan balancere fokus på daglig drift og udmøntningen af museets strategi. Andre krav og forventninger til den nye direktør er beskrevet i en uddybende job- og personprofil

Se www.msj.dk for yderligere information. Du er også velkommen til at ringe til bestyrelsesformand Simon Møberg Torp på tlf. 4019 1757 eller partner i Genitor Trine Schandorff på tlf. 3141 0255, hvis du har spørgsmål til jobbet.

Ansøgningsfristen er den 14. juni 2021. Stillingen ønskes besat pr. 1. august 2021 eller snarest derefter.

Du kan søge stillingen via knappen nedenfor.

ANSØG

Det digitale nyhedsmedie Kulturmonitor sætter hver dag spot på dagsordenen i kulturbranchen og leverer nyheder, debatindlæg og analyser om områderne film, scene, kunst, musik, litteratur og kulturpolitik.