TOP

Direktør i Dansk Industri bliver ny magtfuld bestyrelsesformand for forening bag Roskilde Festival

Efter at direktør for spillestedet Vega og formand for Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen, i sidste uge højest overraskende ikke blev genvalgt til den bestyrelsespost, han ellers har haft siden 2010, har formandsstolen været ledig. Nu er der efter et konstituerende møde fundet en ny til den indflydelsesrige position som bestyrelsesformand ved Nordeuropas største musikbegivenhed.

Den nye formand hedder Lars Frelle-Petersen, og selvom han er relativt ny i bestyrelsen, hvor han blev valgt ind som menigt medlem i 2018, så er han et tungt navn både i festivalsammenhæng og i sit daglige virke. Frelle-Petersen var frivillig på Roskilde Festival første gang tilbage i 1991 og blev som meget ung leder af Orange Scene, hvilket han fortsatte med op gennem 90erne. Senest har han været frivillig ved Gloria-scenen og backstage.

Uden for festivalen har den nye bestyrelsesformand haft en imponerende karriere. Han har været afdelingschef og kontorchef i Finansministeriet, direktør i Digitaliseringstyrelsen, vicedirektør i Økonomistyrelsen og chef i Videnskabsministeriet, inden han sidste år blev direktør i Dansk Industri med ansvaret for digital udvikling og en del af DIs direktion.

Marianne Ifversen blev samtidig udpeget som ny næstformand. Hanne Bak Lumholt, den hidtidige næstformand, havde ønsket, at der blev udpeget et nyt formandskab, som led i den løbende fornyelsesproces i festivalen. Hun bliver i bestyrelsen, som nu består af følgende medlemmer:

Lars Frelle-Petersen (formand), Marianne Ifversen (næstformand), Hanne Bak Lumholt, Michael Røscher, Gry Dahl-Jensen, Thomas Windfeldt Arnø.

Roskilde Festival kunne i sidste uge fremlægge et overskud på 19,2 millioner kroner for 2018, som foreningen ubeskåret sender videre til almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge.

Festivalen kunne samtidig præsentere den højeste omsætning i boder og barer i hele festivalens historie. De mere end 200 foreninger, virksomheder og organisationer, der driver madboder og barer og engagerer frivillige til serviceopgaver, opnåede et samlet overskud på 32,6 mio. kr.


Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk