TOP

Direktør for Musikkens Hus: “På ét punkt tror jeg, at kulturbranchen ligger, som den har redt”

Kulturbranchen har grund til at græde over coronakrisen, men den burde måske tidligere – før krisen – have holdt tårer over dårlig økonomi tilbage. Sådan lyder analysen fra direktøren for Musikkens Hus i Aalborg, Lasse Rich Henningsen, i Nordjyske.

“Jeg siger ikke, at det ikke er alvorligt. Det er hamrende alvorligt. Vi har brug for hjælpepakker, og vi har brug for dem hurtigst muligt. Men på ét punkt tror jeg, at kulturbranchen ligger, som den har redt: I årtier har vi ment, at vi fik for få penge. Nu står vi så i en situation, hvor vi i dén grad mangler penge, men der bliver ikke lyttet,” siger Lasse Rich Henningsen i et længere interview til Nordjyske.

Musikkens Hus har tabt to tredjedele af omsætningen, siden coronakrisen brød ud, og vil ifølge direktøren fortsat tabe mange millioner kroner.

Forhandlinger om coronahjælp trækker ud

Politikerne forhandler i øjeblikket om ny coronahjælp til kulturlivet. Forhandlingerne foregår i Erhvervsministeriet. En række partier er kommet med forskellige udmeldinger i forbindelse med forhandlingerne.

Kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk (SF) ærgrede sig eksempelvis i går over, at  forhandlingerne endnu ikke er blevet afsluttet, da de eksisterende hjælpepakker udløber om få dage. 

“Status er, at vi sidder fast, og at alle hjælpepakker og kompensationer udløber på mandag. Og ingen ved, hvad de kan gøre ved den lange række af forestillinger og koncerter, som der er i efteråret. Det er simpelthen en helt urimelig situation,” lød det fra Charlotte Broman Mølbæk.

Flere partier efterlyser flere penge på forhandlingsbordet. Venstre ønsker for eksempel at bruge 400 millioner kroner på kulturlivet i løbet af de næste to måneder. 

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.