TOP

DFI giver rekordhøj støtte til filmprojekt

For anden gang i år slår Det Danske Filminstitut (DFI) sin egen rekord, når det kommer til økonomisk støtte af en film. Først var det Ole Bornedals kommende spillefilm ‘Skyggen i mit øje’, der fik 16 millioner kroner. 

Men ifølge Filmz kan en film nu se frem til 20 millioner kroner i produktionsstøtte. 

Det drejer sig om filmen med arbejdstitlen ‘Margrete den Første’ instrueret af Charlotte Sieling. Jesper Fink, der senest har skrevet ‘Før Frosten’, er manuskriptforfatter på projektet. 

Som titlen indikerer, kommer filmen til at omhandle Margrete den Første, som Charlotte Sieling sidste år beskrev som den stærkeste, mest fascinerende men samtidig mindst eksponerede regent i Skandinavien til filmmagasinet screendaily.com

“Det er en voldsom tid, og hun bliver nødt til at kigge sig over sin skulder. Filmen vil tage udgangspunkt i en vigtig måned af Margretes liv,” sagde hun til filmmagasinet.

Margrete den Første regerede fra 1387 til 1412 i en tid, hvor kvinder blev klassificeret som andenrangsborgere. Filmen kommer til at foregå i 1402, hvor en tysker påstod, at han var Margretes søn, som døde 15 år tidligere i en alder af 17 år. 

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at DFI nu begynder at sætte rekorder. Det store støttebeløb skyldes den nye filmaftale, der betyder, at Filminstituttet hvert år kan støtte tre højbudget film, som har et produktionsbudget på over 40 millioner kroner, skriver filmz.dk. 

Filmen bliver blandt de dyreste producerede film i Danmark og får et samlet budget på omkring 60 millioner kroner. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk