TOP

DF vil ændre biblioteksloven og tilføje “noget med at være lokalsamfundets samlingspunkt”

Bøger og tidsskrifter kan man købe på nettet, og der er i dag slet ikke brug for folkebiblioteker på samme måde som tidligere. Derfor er tiden moden til at nytænke bibliotekernes rolle. Det mener kulturordfører Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti ifølge dr.dk.

Det er i dag 100 år siden, at Danmark fik den første bibliotekslov, og Pernille Bendixen vil gerne have ændret den eksisterende, så folkebibliotekernes virke bliver justeret.  

“Der står jo, at deres rolle er at videreformidle viden, men jeg synes, at man godt kan sætte nogle ekstra punkter på. Noget med at være lokalsamfundets samlingspunkt. Det kan være, man vil have en strikkeklub det ene sted eller noget andet det andet sted,” siger Pernille Bendixen til dr.dk.

Ifølge en rapport, som blev offentliggjort i november er det fysiske bogudlån på bibliotekerne svundet betydeligt over tid og er eksempelvis faldet med 24 procent siden 2009. På samme tid har hver tiende låner droppet bibliotekerne i løbet af de seneste tre år. Bibliotekerne har til gengæld skruet markant op for antallet af arrangementer.

“Det er, fordi de har prøvet at udvikle sig, hvor loven egentlig ikke har fulgt med. De går nemlig op i rigtig mange ting, som de ikke skal ifølge loven, og jeg synes, det er godt, at de gør det, for ellers havde de drejet nøglen om for længst,” vurderer Pernille Bendixen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.