TOP

Det Kongelige Teater og otte andre europæiske teatre beskriver livet under coronaen

Hvordan ser livet i Europa ud under corona-pandemien? 

Det spørgsmål vil ni europæiske teatre – heriblandt Det Kongelige Teater – forsøge at besvare med projektet ‘Historier fra Europa: Krise og reflektion’, som er et samarbejde mellem teatre fra Mitos21, der er et europæiske netværk for store teatre. 

Mitos21 arbejder blandt andet med at undersøge og udvikle teaterinstitutioners rolle og værdi i samfundet og med at styrke forbindelsen mellem det kunstnerisk arbejde og spørgsmål på samfundets dagsorden. 

De øvrige deltagere i det aktuelle samarbejde er Dramaten, Berliner Ensemble, Burgtheater, Katona József Theatre, Teatre Lliure, Teatro Stabile di Torino, Thalia Theater og National Theatre i London. 

“Det Kongelige Teater er glade for vores samarbejde med andre store europæiske teatre i Mitos21. Det har været vigtigt for os at bidrage til dette unikke projekt, som giver et indblik i, hvordan coronapandemien har påvirket os rundt omkring i Europa,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov i en pressemeddelelse.

En børnehaveleder taler ud

‘Historier fra Europa: Krise og refleksion’ består af femten monologer, som dramatikere har skabt på baggrund af interviews med blandt andet sundhedspersonale, en børnehaveleder, en taxachauffør og en kræftpatient, som har oplevet pandemien helt tæt på. Monologerne bliver fremført af  skuespillere fra teatrenes ensembler.

Det Kongelige Teater bidrager med to monologer. Det ene er  ‘Hands On’ af dramatiker Lærke Sanderhoff om en børnehaveleder, der får til opgave at skabe en sikker tilbagevenden for børnene, mens hun også skal tage sig af forældrene og personalets bekymringer. 

Den anden monolog fra dansk side er ‘Hvad myndighederne siger’ af dramatiker Julie Petrine Glargaard om en ung kvinde, der bliver afskåret fra at besøge sin døende farmor.

De femten monologer bliver fremført på originalsproget, men med engelske undertekster. Der er premiere på ‘Historier fra Europa: Krise og refleksion’ den 12. juni på KGL Xtra og de øvrige otte teatres websites.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.