TOP

Det Kgl. Teater har ingen kvaler med at lægge scene til Michael Jackson-hyldest

Dokumentarfilmen ‘Leaving Neverland’, som zoomer ind på Michael Jacksons påståede seksuelle overgreb mod børn, har sat gang i en række boykot af den afdøde kunstners musik.

På Det Kgl. Teater har man imidlertid ingen kvaler med at lægge scene til ‘Thriller Live’, som er en hyldestshow, der ifølge beskrivelsen er “Michael Jackson værdigt”. Det skriver Politiken.

Det er planen, at showet skal vises til januar på Det Kgl. Teater, og der er intet, der tyder på, at det ikke skulle blive tilfældet. Showet stammer fra London, hvor det spiller på 11. år.

“Vi har fået en forespørgsel på leje af vores lokaler fra en ekstern virksomhed. Og da dato og indhold er i overensstemmelse vores virke og kommercielle strategi, så er forespørgslen blevet behandlet som alle andre kommercielle udlejninger på teatret,” oplyser Det Kgl. Teaters kommunikationschef, Magnus Restofte, til Politiken, hvor han også fortæller, at Det Kgl. Teater har mulighed for at bremse opsætningen af en forestilling, men at det aldrig er sket, og at det ikke er blevet overvejet i forbindelse med ’Thriller Live’.

“Som vi kan forstå det, er opsætningen en hyldest til musikken og kunsten og ikke til eventuelle ulovlige handlinger, en kunstner har eller ikke har gjort. Mange kunstværker er jo igennem tiden kommet i stand via mærkelige eller ulovlige handlinger fra kunstnere,” udtaler Magnus Restofte til Politiken og uddyber:

“Når det er sagt, er det klart, at vi som institution har et ansvar og derfor selvfølgelig holder godt øje med, hvad der rammer vores scener, og hvorvidt det gør kunsten dagsordensættende eller blot har til hensigt at støde folk.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.