TOP

For syvende år i træk præsenterer Musikhuset Aarhus et overskud

En omsætning på 110 millioner kroner og et overskud på 1,9 millioner kroner. Det er de tørre tal i Musikhuset Aarhus’ årsregnskab for 2018, og kulturinstitutionen kan dermed præsentere et overskud for syvende år i træk.

”Vi har stort set fastholdt den rekordhøje omsætning fra kulturhovedstadsåret 2017 med en omsætning på 110 mio. kr. sidste år. Musikhuset er ikke sat i verden for at tjene penge, men for at give vores gæster oplevelser, der giver ægte livskvalitet. De seneste års øgede omsætning og det fornuftige driftsresultat betyder, at vi har kunnet øge både kvalitet og kvantitet i vores mange koncerter og arrangementer markant. Både dem, der kræver billetter, men også alle dem, som er gratis. Vi er stolte over, at det er muligt at præsentere verdensstjerner som Placido Domingo, der besøgte os i januar, i et hus, som også tilbyder mere end 500 gratis koncerter årligt,” udtaler Musikhuset Aarhus’ direktør, Jan Christensen, i en pressemeddelelse.

Musikhuset Aarhus samlede omsætning er steget med 40 millioner kroner siden 2013, og huset har i samme periode fordoblet investeringen i arrangementer – fra 29 millioner kroner i 2013 til 58 millioner kroner i 2018.

I alt gik 975.000 gæster gik igennem Musikhusets døre i 2018. 353.000 gæster indløste billet til en forestilling, og belægningen i husets sale nåede 78 procent.

Yderligere 153.000 gæster besøgte et af Musikhusets mange gratis arrangementer, mens en 470.000 mand stor broget flok af kunstnere, cafégæster, billetkøbere, kunstinteresserede, studerende, medarbejdere eller folk, der bare ville se Nordens største musikhus, lagde vejen forbi den aarhusianske kulturinstitution.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.