TOP

Det Danske Filminstituts bestyrelse får ny formand

Kulturminister Joy Mogensen (S) har beskikket en ny bestyrelse for Det Danske Filminstitut (DFI) for perioden medio maj 2021 til medio maj 2025. 

Trine Nielsen, der er rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, skal som ny formand stå i spidsen for den nye bestyrelse. Hun afløser Anders Kronborg på posten. 

FAKTA

DFI’s nye bestyrelse

Bestyrelsen vil fra 15. maj bestå af: Den nye bestyrelse for Det Danske Filminstitut består af:

  • Trine Nielsen (formand), rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • Poul Nesgaard (næstformand), fhv. rektor for Den Danske Filmskole (genbeskikkelse)
  • Søren Schultz Jørgensen, mediesociolog og direktør i Kontrabande
  • Eva Novrup Redvall, lektor, Københavns Universitet (genbeskikkelse)
  • Karsten Ohrt, kunsthistoriker og fhv. direktør for Statens Museum for Kunst (genbeskikkelse)
  • Pernille Backhausen, advokat og partner, Sirius Advokater
  • Anders Budtz-Jørgensen, medarbejderrepræsentant for Det Danske Filminstitut.
Vis mere

”Dansk film står for høj kvalitet og henter flotte nomineringer og priser hjem til Danmark. Sådan skal det helst blive ved med at være, selvom konkurrencen er hård fra de internationale aktører i medie- og underholdningsindustrien. Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence,” udtaler Joy Mogensen i en pressemeddelelse og uddyber: 

“Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen.”

Kulturministeren bad for nylig Poul Nesgaard og Eva Novrup Redvall, der begge er blevet genudpeget til bestyrelsen, om at trække sig fra deres bestyrelsesposter i henholdvis Fonden De Københavnske Film Festivaler og Danske Filmkritikere, efter at der blev rejst tvivl om inhabilitet i DFI-bestyrelsen. I samme forbindelse meddelte Kulturministeriet, at praksis er blevet ændret,  så bestyrelseskandidater nu bliver bedt om at oplyse, hvilke eventuelle andre medlemsskaber, poster eller hverv, de besidder, der potentielt kunne være i strid med filmlovens bestemmelser.

DFI hører under Kulturministeret og har et årligt budget på cirka 616 millioner kroner, hvoraf omkring 502 millioner kroner er tilskudsmidler.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.