TOP

Det Danske Akademi har fundet dette års modtager af Silas-prisen

Hvert andet år bliver Silas-prisen uddelt til en børnebogsforfatter, og den kommer i år til at gå til Jesper Wung-Sung. Det bekendtgør Det Danske Akademi i en pressemeddelelse. 

”Jesper Wung-Sung går direkte til de store spørgsmål og undrer sig og er til stede i de spørgsmål, han rejser. Og han gør det, så man suges ind. Mærkeligt er det så forslugent at læse bøger med så knugende temaer. Det kan kun lade sig gøre, fordi der fortælles med et meget stort overskud. Bøgerne bliver ikke kun læselige og til at holde ud – nej, man læser grådigt og belønnes, for der er ingen sukkersødhed og hulheder. Han kan simpelt hen fortælle,” lyder akademiets motivation.

Jesper Wung-Sung er aktuel med  ‘Guldfisken Glimmer’ og står bag børne- og ungdomsbøger som ‘To ryk og en aflevering’, ‘Kopierne’, ‘Ud med Knud’ og ‘Lynkineser’. 

Med Silas-prisen følger 50.000 kroner. Prisen blev stiftet af Cecil Bødker i 1999, og den er tidligere gået til blandt andet Bjarne Reuter, Bent Haller, Kim Fupz Aakeson og Cecilie Eken.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.