TOP

Det bliver lettere for udenlandske kunstnere at arbejde i Danmark

Folketinget har vedtaget en ændring af udlændingeloven, som gør det nemmere for udenlandske kunstnerne og idrætsfolk at bijobbe i Danmark. Det oplyser Kulturministeriet.

Ændringen omfatter udlændinge, der har fået opholdstilladelse på baggrund af deres særlige individuelle kvalifikationer. Mens de tidligere har skulle søge om særskilt arbejdstilladelse, hvis de ønskede at bijobbe, har de nu automatisk ret til at påtage sig mere arbejde under deres ophold i Danmark.

Det er dog et krav, at bibeskæftigelsen er knyttet til det område, som danner grundlag for deres opholdstilladelse.

Det betyder ifølge Kulturministeriet, at eksempelvis en udlænding med opholdstilladelse som orkestermusiker kan bijobbe i et andet orkester eller som underviser på en musikskole uden at søge om særskilt arbejdstilladelse til dette.    

“Jeg er glad for, at udlændinge- og integrationsministeren har fået Folketingets opbakning til at gøre op med de uhensigtsmæssige regler, der har været gældende for udenlandske kunstnere og idrætsfolk. Jeg er sikker på, at det vil lette tilværelsen for mange dygtige og talentfulde udenlandske kunstnere og idrætsfolk i Danmark. Nu vil de få bedre mulighed for at bijobbe – og dermed dele deres viden, erfaringer og ressourcer til gavn for Danmark,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse.  

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.