TOP

Designskolen i Kolding leder efter ny rektor: “Vi skal ikke have en ny Elsebeth, for sådan en findes ikke”

I slutningen af juni kom det frem, at den tidligere kulturminister Elsebeth Gerner stopper som rektor for Designskolen i Kolding efter 12 år.

Selvom det måske kunne virke som en overraskelse for mange i branchen, kom det ikke bag på bestyrelsen. De havde vist det i et halvt år, og derfor gik processen med at finde den helt rigtige kandidat også i gang med det samme, skriver JydskeVestkysten.

Designskolens bestyrelsesformand, Merete Due Paarup, siger til avisen, at de leder efter en rektor med et “internationalt udsyn, indsigt i det danske uddannelsessystem, sans for at netværke og for ledelse.”

“Vi skal ikke have en ny Elsebeth, for sådan en findes alligevel ikke”, siger Merete Due Paarup og fortsætter:

“Elsebeth har været den rigtige rektor til sin tid, uden hende havde skolen slet ikke være der. Hun har sat den på dagsordenen, og hun har navigeret dygtigt i ministerier, fordi hun kender dem indefra, og hun har formået at slå i bordet, når det har været nødvendigt. Hun er skyld i, at vi står, hvor vi står i dag, og derfor er det også en ny person med en vis tyngde, vi er på udkig efter,” siger hun og understreger, at de allerede nu har fundet nogle gode kandidater til at overtage stillingen.

De første samtaler med kandidater kommer til at foregå i midten af august, og Merete Due Paarup håber at have fundet en afløser inden udgangen af august.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.