TOP

Den Vestdanske Filmpulje og Filmfyn vil have mulighed for at støtte tv-serier

De regionale filmfonde, Den Vestdanske Filmpulje og Filmfyn, vil have mulighed for at støtte regionalt producerede tv-serier. Det skriver Mediawatch

Filmfondene modtager hver især 23,7 millioner kroner om året med henblik på at styrke regionale film- og dokumentarproduktioner.  Produktion af tv-serier er derimod ikke en del af opdraget. Men det ønsker direktør Klaus Hansen fra Filmfyn og direktør Steen Risom fra Den Vestdanske Filmpulje nu, at der bliver lavet om på. 

Direktørerne har derfor i fællesskab rettet henvendelse til Folketinget Kulturudvalg “med henblik på at præsentere et forslag til, hvordan vi kan styrke produktionen af danske tv-serier, som kan tage kampen op om danskernes tid på streamingplatformene, som har haft meget stor succes under coronanedlukningen.”

“Vores støtte har en dokumenterbar effekt på vækst i de regionale produktionsmiljøer samt følgeerhverv og brandingværdi for de involverede byer og lokalområder,” lyder det endvidere i Klaus Hansen og Steen Risoms brev til udvalget.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.