TOP

Den Sorte Skole og Karsten Fundal er sammen med Niels Rønsholdt med i opløbet om Nordisk Råds musikpris 2020

12 værker er netop blevet nomineret til Nordisk Råds musikpris 2020 og finalefeltet spænder over alt fra popalbums, filmmusik, symfonier og koncerter, oplyser Nordisk Råd i en pressemeddelelse. 

Fra Danmark er to værker blevet nomineret. Niels Rønsholdts ’Songs of Doubt’ fra 2016 og så Den Sorte Skole og Karsten Fundals orkesterværk ”Symphony No. II for Sampler and Chamber Orchestra”, ligeledes fra 2016. 

Det er oppe imod to finske, to islandske, to svenske, to norske og et færøsk og et grønlandsk værk i kampen om at modtage prisstatuetten ‘Nordlys’ og 350.000 danske kroner.

Det er de nationale medlemmer i bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds musikpris, der har nomineret de 12 værker.

Vinderen af Nordisk Råds musikpris 2020 afsløres den 27. oktober ved en prisceremoni i Reykjavik i forbindelse med Nordisk Råds session. 

Nordisk Råds musikpris blev uddelt første gang i 1965 og har til formål at sætte fokus på skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau. Hvert andet år gives prisen til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år går den til enkelte musikudøvere eller ensembler. 

I år uddeles musikprisen til et værk af en komponist.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk